Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani
HairCenter frizerstvo Darija Žiižek s.p.
Sedež podjetja: Ulica Frankolovskih žrtev 34, Celje, 3000 Celje
Davčna številka: SI83758933
Matična številka: 1236601000
TRR: SI56 0311 8100 0013 928 SKB d.d.
e-mail: info@planerzivljenja.si

Podjetje je registrirano pri Okrožnem sodišču v Ljubljani.
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Planerzivljenja.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.
Upravljalec spletne trgovine Planerzivljenja.si (v nadaljevanju “ Planerzivljenja.si« ali “spletna trgovina”) je podjetje HairCenter frizerstvo Darija Žiižek s.p., Ulica Frankolovskih žrtev 34,Celje (v nadaljevanju “ponudnik”).
Z uporabo spletne strani se strinjate s pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila), zato vas prosimo, da si le-te preberete.
Podjetje HairCenter frizerstvo Darija Žiižek s.p.
si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev poslovanja v spletni trgovini Planerzivljenja.si

Vrste uporabnikov
Z registracijo na spletni strani www.planerzivljenja.si, postanete član planerzivljenja.si. Pravico do nakupa v spletni trgovini planerzivljenja.si imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.
Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec geslo in uporabniško ime, s katerim se lahko prijavi v spletno trgovino. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori pod svojim profilom “moj račun”.

Dostopnost informacij
Spletna trgovinaPlanerzivljneja.si se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene
Cene izdelkov v spletni trgovini Planerzivljenja.si so izražene v evrih in ne vsebujejo stroškov dostave. Cene vsebujejo DDV – obračunan na podlagi 1.odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (podjetje je zavezanec za DDV).
Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Planerzivljenja.si ažurirajo in spreminja pogosto in hitro. V primeru, da artikli niso na zalogi, pa je to tudi jasno označeno.
Cena v spletni trgovini Planerzivljenja.si je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Podjetje HairCenter frizerstvo Darija Žiižek s.p. si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Naročilo in cene
Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino Planerzivljenja.si in kupcem je sklenjena v trenutku, ko Planerzivljenja.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Planerzivljenja.si kot za kupca. Zaradi zagotavljanja točnosti dobave oz. točnosti podatkov lahko Planerzivljenja.si pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Načini plačila
Spletna trgovina Planerzivljenja.si omogoča naslednje načine plačila:
z gotovino ob prevzemu blaga dostavne službe
s kartico ob zaključku naročila na spletni strani
s Paypal plačilno metodo.
Ponedeljek – od 9:00 do 17:00 ure
Torek – od 9:00 do 17:00 ure
Sreda – od 9:00 do 19:00 ure
Četrtek – od 9:00 do 17:00 ure
Petek – od 9:00 do 15:00 ure
Stroški pakiranja in dostave pri nakupu nad 50,00 € so brezplačni, do 24,99 € je cena pakiranja in dostave 3,95 €, od 25,00 € do 49,99 € je cena pakiranje in dostave 2,60 €. Možen pa je tudi osebni prevzem na naslovu: Ulica Frankolovskih žrtev 34, Celje. V tem primeru je potrebno predhodno plačilo naročila (nakazilo na račun upravitelja spletne trgovine Planerzivljenja.si. Pri osebnem prevzemu stroškov prevzema ni.
Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Izdaja računa
Spletna trgovina Planerzivljenja.si po plačilu oz. pri dostavi naročenih artiklov kupcu priloži original račun.
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Kode za popust na naročilo
Koda za Popust na naročilo oz. promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Planerzivljenja.si. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na naslovni strani spletne trgovine oz. na podstrani opisa posamezne akcije. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popusta na naročilo. Vsaka koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna. Promocijske kode niso združljive z ostalimi akcijami in se ne upoštevajo na že znižane izdelke.
Uporaba kode za Popust na naročilo:
– Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
– V spletni blagajni na prvem koraku v polje ”promocijska koda” vpišite posamezno promocijsko kodo in kliknite ”potrdi”.
– Za en nakup je možno uveljaviti le eno promocijsko kodo na naročilo.
– Koda za Popust na naročilo: velja za nakup izdelkov in ne velja za stroške dostave razen v primeru, ko je eksplicitno določeno, da koda za Popust na naročilo zajema tudi stroške pošiljanja. Koda za popust ne velja na že znižane izdelke.
– Ko vpišete kodo za Popust na naročilo:, se vrednost kode za Popust na naročilo avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Odstop od naročenega blaga
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov (Planerzivljenja.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti nepoškodovano, neuporabljeno in neodprto blago, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik vrne blago na naslov: Planerzivljenja.si. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila za vrnjene izdelke. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga in pa prvotni strošek pošiljanja naročenega blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe oz. v 14 dneh od prejema vračila izdelkov.
Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za Popust na naročilo, se ta sredstva upoštevajo kot Popust na naročilo in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.